— Tag: szitázás

Szitanyomás és a Híradástechnika

A blog egyik olvasója hívta fel a figyelmem a Híradástechnika magazin 2 korábbi számára. Volt olyan kedves, hogy át is küldte őket, hátha hasznosak lehetnek a benne leírtak. Az említett cikkek 1986 március-áprilisban jelentek meg a magazinban, szóval nem mai alkotások. Ennek ellenére ki vannak benne fejtve olyan dolgok, amire én […] Read more »

Gépről az anyagra, a szitázás folyamata

Az elmúlt hetekben megtanultuk az alapokat, sorra vettük a szükséges eszközöket, alapanyagokat, választottunk egy mintát, amit el szeretnénk készíteni, és azt kellő felbontásban letöltöttük, megrajzoltuk… stb. egyszóval a számítógépünkön elérhetővé, nyomtathatóvá tettük. Ebben az írásban innen folytatjuk a történetet. Az előzőektől eltérően most inkább képeken keresztül mutatom be a folyamatot, […] Read more »

Szitanyomás – levilágítás házilag

A mai bejegyzésben mélyebbre szeretnék menni a szitanyomás alapjaiban és megmutatni, hogy a szükséges segédeszközök közül mi az, amit házilag tudsz helyettesíteni, illetve, hogy hogyan. Két ilyen eszközt mutatnék be. A nagyobb hangsúly talán a levilágítás témaköre, így egy házilag összerakott levilágítóval kezdek. A második eszköz igazából nem szükséges, de […] Read more »

Pólókészítés – alapanyagok

Ebben a bejegyzésben az alapanyagok milyenségéről, beszerzésük módjáról és áráról lesz szó! Mivel pontosan jegyeztem mindent, illetve igyekeztem házilag megoldani a felvetült problémákat, így majdnem pontos összeget tudok mondani arra, hogy ha semmid nincs, akkor mennyibe kerülne neked a legelső póló elkészítése. Amit fontos észben tartani, hogy ezek 96%-át egyszer […] Read more »

Pólókészítés – alapelvek, alapfogalmak

Csapjunk is a lovak közé! Az első feladatunk -mint mindig-, hogy kitűzzünk magunk elé egy célt. Jelen esetben a célom, hogy amilyen egyszerűen csak tudom bemutassam a szitázás folyamatát egy valódi, házi készítésű póló elkészítésén keresztül. Ehhez azonban szükséges lesz, hogy egy nyelvet beszéljünk, hogy értsétek, hogy miről beszélek (bár […] Read more »

Back to top