— Tag: póló

Csíkvilágítási próba, avagy meddig világítsam meg a fotoemulziót

Kezdőként, illetve olyan esetben, amikor új fotoemulziót kezdünk el használni vagy változik a technikánk, a levilágításhoz használt lámpánk… stb. nagyon fontos, hogy tudjuk, megállapítsuk, hogy a minta megfelelő kiégetéséhez mennyi ideig kell a szitát megvilágítanunk. Amennyiben ezt az időt nem tudjuk, úgy vagy túl- vagy alulexponált szitát kapunk, ami csak […] Read more »

Gépről az anyagra, a szitázás folyamata

Az elmúlt hetekben megtanultuk az alapokat, sorra vettük a szükséges eszközöket, alapanyagokat, választottunk egy mintát, amit el szeretnénk készíteni, és azt kellő felbontásban letöltöttük, megrajzoltuk… stb. egyszóval a számítógépünkön elérhetővé, nyomtathatóvá tettük. Ebben az írásban innen folytatjuk a történetet. Az előzőektől eltérően most inkább képeken keresztül mutatom be a folyamatot, […] Read more »

Pólókészítés – a minta kiválasztása és előkészítése

A mai részben sorra vesszük a minta előkészítésének lépéseit. Kezdjünk is bele. A minta amit én választottam Gondor Fehér fája lesz, illetve annak egyszerűsített ábrája, ami a pajzson is díszeleg, és nem mellékesen fekete pólón, fehér színnel nagyon jól néz ki :). Természetesen amennyiben saját mintát szeretnél, mert már van […] Read more »

Szitanyomás – levilágítás házilag

A mai bejegyzésben mélyebbre szeretnék menni a szitanyomás alapjaiban és megmutatni, hogy a szükséges segédeszközök közül mi az, amit házilag tudsz helyettesíteni, illetve, hogy hogyan. Két ilyen eszközt mutatnék be. A nagyobb hangsúly talán a levilágítás témaköre, így egy házilag összerakott levilágítóval kezdek. A második eszköz igazából nem szükséges, de […] Read more »

Pólókészítés – alapanyagok

Ebben a bejegyzésben az alapanyagok milyenségéről, beszerzésük módjáról és áráról lesz szó! Mivel pontosan jegyeztem mindent, illetve igyekeztem házilag megoldani a felvetült problémákat, így majdnem pontos összeget tudok mondani arra, hogy ha semmid nincs, akkor mennyibe kerülne neked a legelső póló elkészítése. Amit fontos észben tartani, hogy ezek 96%-át egyszer […] Read more »

Pólókészítés – alapelvek, alapfogalmak

Csapjunk is a lovak közé! Az első feladatunk -mint mindig-, hogy kitűzzünk magunk elé egy célt. Jelen esetben a célom, hogy amilyen egyszerűen csak tudom bemutassam a szitázás folyamatát egy valódi, házi készítésű póló elkészítésén keresztül. Ehhez azonban szükséges lesz, hogy egy nyelvet beszéljünk, hogy értsétek, hogy miről beszélek (bár […] Read more »

Pólókészítés otthon

Szeretem a mintás, egyedi, saját pólókat, pulcsikat, sapkákat, nadrágokat… stb.. Főleg, ha kedvenc filmemhez, könyvemhez, helyemhez kapcsolható, egyszerű a mintája, de mégis adja magát, kicsit furfangos talán, de poénos, szóval ami szép és jó, és igényes! Ennyi bevezetés után egyelőre csak annyit írok, hogy nagy vonalakban miről is lesz most […] Read more »

Back to top