— Tag: levilágítás

Csíkvilágítási próba, avagy meddig világítsam meg a fotoemulziót

Kezdőként, illetve olyan esetben, amikor új fotoemulziót kezdünk el használni vagy változik a technikánk, a levilágításhoz használt lámpánk… stb. nagyon fontos, hogy tudjuk, megállapítsuk, hogy a minta megfelelő kiégetéséhez mennyi ideig kell a szitát megvilágítanunk. Amennyiben ezt az időt nem tudjuk, úgy vagy túl- vagy alulexponált szitát kapunk, ami csak […] Read more »

Szitanyomás – levilágítás házilag

A mai bejegyzésben mélyebbre szeretnék menni a szitanyomás alapjaiban és megmutatni, hogy a szükséges segédeszközök közül mi az, amit házilag tudsz helyettesíteni, illetve, hogy hogyan. Két ilyen eszközt mutatnék be. A nagyobb hangsúly talán a levilágítás témaköre, így egy házilag összerakott levilágítóval kezdek. A második eszköz igazából nem szükséges, de […] Read more »

Pólókészítés – alapanyagok

Ebben a bejegyzésben az alapanyagok milyenségéről, beszerzésük módjáról és áráról lesz szó! Mivel pontosan jegyeztem mindent, illetve igyekeztem házilag megoldani a felvetült problémákat, így majdnem pontos összeget tudok mondani arra, hogy ha semmid nincs, akkor mennyibe kerülne neked a legelső póló elkészítése. Amit fontos észben tartani, hogy ezek 96%-át egyszer […] Read more »

Back to top