2013. szeptember 30. hétfő Pólókészítés

Pólókészítés otthon

Szeretem a mintás, egyedi, saját pólókat, pulcsikat, sapkákat, nadrágokat… stb.. Főleg, ha kedvenc filmemhez, könyvemhez, helyemhez kapcsolható, egyszerű a mintája, de mégis adja magát, kicsit furfangos talán, de poénos, szóval ami szép és jó, és igényes!

Ennyi bevezetés után egyelőre csak annyit írok, hogy nagy vonalakban miről is lesz most szó. Az utóbbi időben belevágtam, kiokosodtam kicsit a szitázás (szitanyomás) témaköréből, az alapanyagokból, a folyamatból, és kialakítottam egy-két eszközt, ami lehetővé teszi szerintem bárkinek, hogy akár házilag (én most éppen egy panelban lakom) készítse el a kedvenc, de időtálló ruhadarabjait, esetleg újítson fel egy régi kedvencet.

Szóval elindítok egy bejegyzéssorozatot, várhatóan heti egy kisebb részt taglalok majd, bár lesznek olyan dolgok, amiket két részben közlök, mert annyi a tudásanyag, hogy csak na… :) Nem kell azonban megijedni. Két okból sem: 1, szerintem nem olyan nehéz a folyamat, csak sok apró buktató, de azok nagy részét szerintem már én elbuktam, és segítek, ha kérdésed van, 2, ha nagyon nem menne a póló elkészítése, akkor én megcsinálom neked :)

A sorozatban a következőket szeretném bemutatni (lista a teljesség igénye nélkül):

Ez az öt pont azért nem öt hét alatt kerül papírra, főleg, ha szeretném szépen összeszedni, és érthetően átadni. A lényeg, hogy ha minden rendben megy, és az időm is engedi, akkor talán a karácsonyi buliba már saját pólóban mehetsz.

A házi pólókészítésnek, festésnek egyébként több módja is van. A szitázás -amit én megmutatok- csak az egyik. Amíg készítem a következő bejegyzéseket azért adok egy kis elfoglaltságot a kreatívabbaknak, kísérletező-kedvűbbeknek.

Kézzel festve
Szivaccsal festve
Vágással hippi póló
Vágással egyedi felső
Nyomtatás pólóra vasalható transzfer papírra és hozzá egy papír (csak példa, szerintem olcsóbban is lehet kapni)

Ja, és egy kis önreklám. Amíg a kézzel készített pólóimnak nem találok helyet az interneten, addig is van pár mintám már feltöltve a Pólómániára, ha gyorsan kell, Ők jó minőségben elkészítik. Az általam feltöltött minták mellett a saját mintákból pár terméket is összeállítottam a boltban.

Legyetek jók!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top