2009. október 26. hétfő Filmek

Harry Potter és a Félvér herceg (Harry Potter and the Half blood prince)

Nem olvastam egyetlen HP könyvet sem! A film után azonban kicsit elgondolkodtam azon, hogy talán érdemes lenne. Nagyon tetszett ugyanis a film, és ha egy film könyv alapján készül, akkor általában azt mondják rá, hogy “a könyv jobb volt”. Namost, ha eleve jó a film, akkor milyen lehet a könyv :)? Nagyon jó (vagy ha kicsit negatív akarok lenni, akkor kifejezetten rossz, csak a rajongók felértékelték).

Igazából nem is tudom, hogy mi fogott meg benne, mert semmi sem volt benne extrán jó, talán csak megszoktam már a szereplőket az adott szerepben és ezért éreztem úgy, hogy jól hozzák azokat, de jól hozták (talán ennyi év után Ők is bele tudták már igazán érezni magukat – na jó, Ron belegyúrta magát a szerepbe :) – ). Szóval a szereplőkkel nem volt gond, a zene igazából nem kapott főszerepet, bár egy-két húzósabb résznél lehetett érezni (végre 5.1 :)), hogy valóban jelen van és meghatározóvá vált.

A képi világa már megszokott: London, majd London megtámadva varázslények által, aztán Hogwarts és egyéb misztikus, elvarázsolt helyek. Szépek na.

Történet: oh, hát az nem kecsegtet túl sok meglepetéssel, mégis egy kis idő volt, amíg rájöttem, hogy mivan, illetve váratlan fordulatok azért csipkézik az amúgy is hullámos felszínét a történet tavának. Ebben most az a szép, hogy szinte nem látni szereplőt (jó, látni), aki csak lebegne ezen a felszínen… mindenki úszik, kapálódzik vagy rosszabb esetben elmerül benne.

Ajánlom mindenkinek és azt is, hogy előtte egy “Varázs hétvége – Harry Potter maraton” keretein bellül nézze meg az előző 5 részt (jó, én nem néztem, de milyen hangulatos lett volna már :)).

Harry Potter és a Félvér herceg

Poszter

Rating: ★★★★★★★★½☆ 

  1. Thomas RC szerint:

    Könyvet valóban érdemes elolvasni, mert az ember csak utána jön rá hogy mennyire átírták a film történetét. A Harry Potter tipikusan egy olyan film, ami az alapjaiban (vannak varázslók, tiltott rengeteg a kastély körül, stb.) követi a könyvet, de a történetét szinte teljesen átírják. A legnagyobb szembetűnő változtatás nekem pl. az volt mikor felgyújtja a Weasley házat az a csúnya halálfalóné. És ezek után higgyem el, hogy a következő részben Bill esküvőjén teljesen egyben lesz a ház… :)

    Szóval erősen javaslom a könyv olvasását, sokkal több benne a kaland.

    VálaszVálasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top