2010. március 31. szerda Webshop tapasztalatok

mobilx.hu

Eddigi legjobb műszaki cikkekkel kapcsolatos webshop vásárlásom tapasztalatait szeretném megosztani veletek. A webshop nem más, mint a mobilx.hu internetes áruház.
Kezdjük az elején: 2-3 hete böngésztem az interneten és utánanéztem a ma kapható notebookoknak (régebben kellemetlen tapasztalatom volt velük, meg akartam nézni mit tudnak a mostaniak), és meglepődve láttam, hogy bizony elég szépek (tudásra :)) vannak már. Ezen felbuzdulva (és mivel azonnal lett vevő a normál PC-mre) elhatároztam, hogy akkor mostantól csak notebookom lesz, erről dolgozok és ez fogja kielégíteni multimédiás vágyaimat is (főleg film nézés).
Kb. 4-5 órányi alapos keresgélés, és a notebook tulajdonos ismerősök véleményének kikérése után le is ragadtam egy bizonyos notebook mellett (ASUS K72JR).

Meg volt a típus, de nem volt meg az ár, illetve, hogy honnan fog ez hozzám kerülni. Irány a Google, és újabb fél óra után a mobilx-nél kötöttem ki. A notebook ára nem itt a legalacsonyabb, sőt, még a kiszállítás sem volt ingyen (van, ahol ilyen összegnél már ingyen van), mégis megfogott a letisztult felületük. Ettől még nem tudom el az agyam, azonban van egy NAGYON kellemes vásárló-centrikus opciója az oldalnak: Online Help, chat formájában (Google Chrome-ban nem ment, de Firefoxban tökéletesen működött, így nem volt gond). Eddigre kb. fél 6 volt hétfő este, mégis a chat azonnal beindult és a kapcsolódott eladó (vagy ügyintéző) minden kérdésemre válaszolt, mindent kiderített nekem és még azt is megmondta (garanciát is vállalva), hogy mikorra ér ide a gép hozzám, ha most utalom az árát (ez azért volt fontos, mert a régi gépemet csak akkor adhattam el, ha megjött már az új -mégsem lehetek gép nélkül :)-). Ez nagyon szimpatikus volt nekem, így megpróbálkoztam a regisztrációval. Simán ment, semmi felesleges adat, csak a lényeg érdekelte őket, plusz pont ezért is.

A vásárlás gördülékeny, a kosár mindig látható, módosítható, az oldalon böngészve a termékek össze is hasonlíthatóak, így eredeti elképzelésünkhöz sem kell ragaszkodnunk, ha találunk valami jobbat (olcsóbbat, szebbet… stb.). Az oldal egyébként főleg notebook és notebook kiegészítőket árul, de megtalálhatóak a mobiltelefonok, TV-k, számítógépek és alkatrészeik is a kínálatában (a választék mondjuk ezen a téren kisebb, mint egy konkrétan számítástechnikai alkatrészekkel foglalkozó üzletben). Az oldal kategória rendszeréről is kell ejtenem néhány szót, mert aki nem tudja, hogy milyen notebook kell neki, az is könnyen kiigazodik a beszédes menüpontok között, illetve a főmenüre kattintva bal oldalt megjelenő szintén beszédes szűkítési feltételekkel is remekül fog boldogulni.

Szállítás: hétfőn délután (este) rendeltem meg a gépet, csütörtökre már nálam volt, úgy, hogy banki előreutalással fizettem, szóval a banki utalás min. 1 nap hátráltató tényezője is benne volt ebben az időben (magyarul: ha utánvéttel kérem mondjuk, akkor szerdán már nálam lett volna), ami pont megfelő, gyors szállításnak számít.

Ezeket egybevetve mindenkinek ajánlom a mobilx.hu-t, segítőkész, gyors és legfőképpen rendkívül vásárló-centrikus áruház, megfelelő árakkal (nem a legolcsóbb, de a konkrét notebookom esetében az első 3-ban volt, csupán pár száz forintokkal lemaradva az olcsóbb áruházaktól).

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

    Back to top